maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Nähtävyyksiä Pariisista

Ostimme Montreuil'n kirpputorilta jalustan kameralle. Hyvä kauppa, sanon, yhdellätoista eurolla. Vaikka se vähän tuulessa täriseekin, toimittaa se hienosti tehtävänsä.

Kiersimme sunnuntaina edellisen illan illallisjuopotteluiden jäljiltä raukeina kaupunkia ja kävimme myös Palais de la découvertessa seuraamassa kemian havaintoesitystä lapsille. Hämmentävää huomata kuinka suuria aukkoja omissakin perustiedoissa on.

Tässä kuvasatoa retkeltä. Kiersimme lähes koko nähtävyysarsenaalin.

Rakkauden temppeli Buttes Chaumont'n puistossa
(tältä se sitten näytti, Joonas)


Seuralainen otti tämän äskeisen rakennelman keskeltä. Kameran seepia-efekti on aika tuhti.


Tätä ei tarvinne kuvailla. Jalusta oli vinossa, tosin.


Seuralaiseni taas asialla. Tämäkin vehje pyörii sittenkin


Eiffeli Bellevillen puistosta käsin

Lopuksi vetäydyimme Les Trois Chapeaus -baariin Rue des Cascadesille (Yann Tiersen on asunut siellä). Rommitotit ja marokkolainen Tajine, nam. Hellyttävä live-bändi soitti yllättäen sopivalla voluumilla, ja naapuripöydän homahtava mieskaksikko kutsui meidät ravintolaansa läksiäislounaalle. Jee.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jalusta vinossa = hieno efekti.

8:43 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Seepia-kuva aiheuttaa mielen haikeutta. Rue Feutrierin katoista kuvastuu kauniita muistoja. Vaikka temppeli lienee kukoistuksensa kokenut ennen ulkomaalauksen yleistymistä, kiitän kuvasta. Täytynee kiivetä sinne seuraavan Paraisten reissun yhteydessä. Jos ei muuten, niin maisemien vuoksi.

1:17 ip.  
Blogger V kirjoitti...

j: toivottavasti kuitenkin sellaista positiivista haikeutta. Kyllä tänne aina pääsee takaisin. Johan sen minäkin jo todistin.

Ja näemmä täältä näyttäisi pääsevän poiskin.

urpo: joo just. Pariisin kalteva kaari.

10:25 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti positiivista haikeutta. Ei siis mitään akuuttia ruokahaluttomuutta tai verenvähyyttä aiheuttavaa. Pääseehän sinne aina takaisin jos kaipuu konkretisoituu kestämättömäksi.

12:18 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home